Ma isegi ei uskunud, et see tõsi on! Ehk siis veidi pikemalt klientide rahuloluuuringust….

posted in: Uudis | 0

Kuna rahulolev klient on kindlasti iga firma suurim vara ning seetõttu võtsin kätte ja helistasin eelmise nädala lõpul ja selle nädala alguses läbi paarkümmend inimest, kes meie e-poe esimesel tegutsemiskuul endale tooteid tellisid. Meelega valisin välja need kliendid, kes korduvostu ei teinud kuna teiste puhul julgeks eeldada, et jäädi rahule kui juba paar pakki lisaks on tellitud ja kriitikast saab alati õppida rohkem kui kiitusest.

Ütlen kohe alguses ära, et meil on ikka fantastiliselt sõbralikud kliendid – peale paari üksiku, kellel hetkel väga kiire oli, leidsid enamik aega, et pikemalt rääkida ja veidi ka kaasa mõelda.

Meeskonnaga panime kokku mõned küsimused, milllele siis kõnede tegemisel pidin vastused leidma. Põhipunktid olid siis järgmised:

  • Üldine rahulolu
  • Kõige rohkem meeldinud omadused
  • Korduvostu plaan

Enamik klientidest, kellega ühendust võtsin olid tellinud stardipaketi – ehk siis neil oli hea ülevaade kõigist meie toodetest. Ja mul oli siiralt hea meel, et kõik, kellega rääkisin olid vähemalt 2-3 tootega väga rahul… Aga see on ka ainuke üldistus , mida teha sain kuna siis läks asi vastuoluliseks… Üks klient rääkis pikalt laialt, kuidas kõik tooted on muidu superhead, aga aknapuhastusvahend kipub jätma mõned jooned ja ei vasta päris ootustele. Kohe järgmine kõne aga andis vastuseks, et kogu meie tootevaliku parim toode on klaasipesu 🙂 Samuti oli vastuoluline suhtumine vannitoa ja WC-poti puhastusvahendi lõhnadesse – suht võrdselt oli inimesi, kes kiitsid eraldi nende lõhna ja neid, kellele lõhn ei meeldinud.

Nõudepesuvahendi suhtes enamus leidis, et see vahend on nii hea ja kestab kaua, et on võrreldav kangete kontsentraatidega – ja siis üks viimastest, kellega suhtlesin teatas, et lõhn on hea, kuid kulub meeletult 😀 Ehk siis selleks hetkeks olin leppinud sellega, et absoluutset tõde ma välja selgitada ei suuda…

Hämmastavalt mitu korda kuulsin erinevas sõnastuses, et klient ei uskunud reklaami lugedes, et meie tooted on nii head kui me kirjutame – telliti pigem patriotismist (ikkagi Eesti ökotoode) ja nende jaoks oli väga positiivne üllatus, et tooted tõesti puhastavad hästi ja paar tükki väitsid, et nende käenahk on peale nõudepesemist hoopis pehmem ja mõnusam 😉

Omaduste osas üllatusi ei olnud – head puhastusomadused, meeldiv lõhn ja looduslik koostis olid nii tugevas ülekaalus, et teisi pole mõtet siin välja tooma hakata. Huvitav on see, et peale toodete kasutamist ei maininud keegi olulise omadusena kodumaist päritolu 😉 See tundub olevat oluline argument ainult seni, kui pole asju veel järgi proovitud.

Aga nagu ma loo alguses mainisin, siis suhtlesin eelkõige inimestega, kes polnud meie e-poest korduvostu teinud ja seega oli väga oluline teada saada, et miks… Ja 80% klientidest väitis, et pole ostnud uuesti kuna vahendeid piisavalt järel. Ehk siis juulikuus ostetud stardikomplektist oli kulunud neil umbes pool – ülejäänud 20% puhul oli üldiselt probleemiks see, et 1-2 vahendit oli ainult otsa saanud ja ei tahetud transporditasu maksta e-poest tellides ja kahjuks nende piirkonnas meil jaemüüjat pole.

Turundajana muidugi tegi see fakt murelikuks – oleme oma tegevusplaanides arvestanud, et umbes 3 kuuga meie tootepudel ära kulub, aga tundub, et väike pudel kestab 6kuud ja seega täitepudel peaks aasta vastu pidama. Samas klientide ja nende rahulolu seisukohast on tegu suurepärase uudisega – kokkuvõttes ei lähe kvaliteetsete ökopuhastusvahendite kasutamine üldse kallimaks kui tavatooded.

Kindlasti on plaan ka tulevikus klientidega ühendust võtta ja kui nüüd keegi seda postitust lugedes tahaks tagasiside anda, siis võite alati kirjutada info@biominerata.ee või siis helistada 53 097 003